Zodii și vinuri – Partea I

Autor: Vrăjescu

Capricorn

21 decembrie – 19 ianuarie

Zodia Capricorn reprezintă înțelepciunea și maturitatea, este exponentul obiectivelor greu de atins și al ambiției. Cei născuți în Capricorn au un aer sobru, lasă impresia ca ar fi persoane cu multă experiență de viață. Sunt enigmatici și retrași, cerebrali și introvertiți, cu umor negru. Dacă ar exista un dezastru nuclear singurii supraviețuitori ar fi, probabil, Capricornii și gândacii de bucătărie.

Capricornul pune preț pe stil și calitate, preferă clasicul, de aceea vinul recomandat acestei zodii este un vin sec, serios și elegant. Un vin care se asociază unor preparate nobile, și ușoare, Scrisori 2 este un cupaj de Chardonnay (aristocrat și cult), Sauvignon Blanc (sălbaticul alb) și Muscat Ottonel (unul din cele mai vechi soiuri de struguri, deci un clasic).

Dragă prietene, nu mă iartă cuprinsul acestei scrisori pentru a-ţi descrie nerăbdarea cu care te aştept spre a cerca împreună, la o vorbă cultă, vinurile moşiei – pline, proaspete şi cuviincioase. Bucurie!

Vărsător

20 ianuarie – 18 februarie

Vărsătorul este creativ, independent și liber, cu multe calități deosebite. Este inteligent, excentric și original pentru că nimic din ceea ce face nu este obișnuit. Dorește să aibă experiențe extrasenzoriale și dacă se străduiește reușește să meargă pe apă. Își îngăduie fiecare viciu existent și nu îi pasă dacă reușește să enerveze pe toată lumea. Cele mai multe staruri rock sunt născute în această zodie.

Pentru că nimeni nu adoră petrecerile mai mult, vinurile petiante Madame Bleu sau Mademoiselle Rose sunt reprezentative pentru această zodie.

Romantice și seducătoare, petiantele marca Crama Hermeziu, adaugă un strop de efervescență oricărui moment de răsfăț elegant. Nu vrei să le împarți cu nimeni, vrei doar să le savurezi zâmbind mulțumit, scufundându-te în gălagia momentului.

Pești

19 februarie – 20 martie

Peștii sunt idealiști, cu o sensibilitate exagerată, romantici și visători, mereu în căutarea unui sfat de la cineva. Au tendința de a trece prin viață idealizând situațiile, oamenii, împrejurările, dându-le un aspect cu totul diferit decât în realitate. Umorul sănătos și râsul îi însoțesc mereu pe nativii acestei zodii. Nu încerca să folosești logica cu un nativ al acestei zodii: sunt cu capul în nori și cu picioarele în … Narnia.

C’est Soir – Busuioaca de Bohotin sec este vinul perfect pentru zodia Pești. Asociat cu brânzeturi aromatizate sau fructe de mare, C’est soir aduce cu el sclipirile și aromele unei lumi ideale. Te face să te simți ca … Peștele în apă.

C’est soir, chintesența lichidă a razelor de soare la apus, te aduce ușor pe malul mării, aproape de valuri, în vacanța anticipată cu plăcere, trăită cu bucurie și amintită cu nostalgie. Un vin roze, îmbrăcat în arome fructate și proaspete, legătura subtilă cu distracția și energia verii.

Berbec

21 martie – 20 aprilie

Berbecul este născut sub semnul celor curajoși, dinamici, plini de initiativă și spirit de combativitate. Se impune prin acțiunile lui și încearcă să obțină recunoașterea meritelor sale. Rareori se întamplă ca un Berbec să spună ceva și apoi să facă altceva. Ei fac un lucru greșit direct, fără să se gândească prea mult înainte. De ce credeți că se spune despre această zodie că “se aruncă cu capul înainte” sau de unde credeți că vine expresia populară “măi berbecule”?

Vinul potrivit pentru nativii din Berbec este Vladomira – Fetească Neagră, un vin roșu, îndrăzneț, agil și versatil, dintr-un vechi soi autohton, considerat de specialiști “rubinul vinurilor românești” (Pușcă I., 2006), fiind cultivat doar în spațiul românesc de peste 2.000 de ani.

Vladomira – Gusturi ce se păstrează de milenii în memoria subconștientă a fiecărui român, ca simboluri ale bucuriei, sincerității și prieteniei. Vinuri fine din soiuri românești, cu gust tradițional și amprentă locală.

Taur

21 aprilie – 21 mai

Taurul este un semn de pământ, ceea ce înseamnă că este dur și puternic în mod tradițional. Un Taur autentic gândeste și acționează conform realității. El iubește ordinea, este obiectiv (de obicei), nu amestecă munca cu distracția, este răbdător, rezistent, practic, iubește muzica și arta și mai ales plăcerea. Este chivernisit, strângător (zgârcit pentru unii), sociabil și are simțul umorului. Rugăciunea nativilor Taur? “Doamne Dumnezeule, ajută-mă să accept schimbarea, dar nu prea repede… ”

Li se potrivește mănușă vinul roșu Scrisori 3 – Feteasca neagra & Cabernet Sauvignon – un vin bine structurat, armonios, puternic și corpolent, care reflectă frumos caracteristicile mediului în care cresc strugurii și care, cu cât se învechește mai mult în sticlă, cu atât capătă un buchet mai apetisant!

Mă învoiesc, dragă prietene, cu ideea că, dacă vrei să trăieşti bine şi să ai ticnă, să te sileşti a fi întotdeauna la mijloc de masă şi la colț de ţară. Numai bine!

Gemeni

22 mai – 21 iunie

Gemenii au o minte ascuțită și o inteligență sclipitoare, în permanentă activitate mentală. Sunt fericiți numai când sunt copleșiți de activități diverse și când acumulează mereu cunoștințe și informații noi. Toată lumea iubește Gemenii pentru că toată lumea iubește persoanele puțin sărite de pe fix. O mare parte dintre Gemeni sunt ambidextri, asta înseamnă că pot să-și atingă nasul cu ambele mâini în același timp.

Activi, mobili și schimbători din fire, Gemenilor le place varietatea în tot ceea ce fac, de aceea urăsc restricțiile și trăiesc clipa. Lor li se potrivește un vin strălucitor, vibrant, echilibrat și cu personalitate puternică: Thrubilo.

Thrubilo aduce efervescența sinceră oricărei ocazii speciale, perfect pentru dimineți cu răsfăț, strălucitor la petreceri și cocktailuri.