Zodii și vinuri – Partea a II-a

Autor: Vrăjescu

Rac

22 iunie – 21 iulie

Racul are o fire timidă, sensibilă, care se bazează exclusiv pe emoţii şi sentimente. Romantic și emotiv, dar receptiv la problemele celorlalţi, oscilează mereu între expansiune și închidere în sine. Racul are o judecată imparţială şi clară, înclinată spre ştiinţe, spiritualitate, artă, cu gusturi largi şi neconvenţionale.

Propria casă le este cel mai bun refugiu, motiv pentru care pot sta închişi în locuinţă luni la rând. De multe ori, trupele SWAT vor fi solicitate să intervină, vecinii şi prietenii crezând ca nativul rac a fost luat ostatic.
Pentru că preferă masa în familie şi preparatele cu valoare sentimentală, Fetească Neagră Rose din gama Păcatele Tinereţii este vinul perfect pentru Raci. Delicat şi cu arome florale, acest rose este o îmbinare perfectă a tradiţionalului cu modernul, fiind uşor de asociat cu preparate din raţă, gâscă, cu brânzeturi sau chiar cu deserturi uşoare.

Fragmentăm mereu timpul, ca să treacă mai repede, dar el se revarsă continuu, cu arome de vin tânăr, peste aspiraţiile, putinţele şi înfumurarea noastră.

Leu

22 iulie – 21 august

Guvernat de Soare, Leul se simte excelent în lumina reflectoarelor şi este cel care a inventat încrederea în sine. Leii sunt amuzanţi, teatrali, din calea-afară de exuberanţi și conducători înnăscuţi. Sunt hotărâţi, încăpăţânaţi și chiar tipicari.
Vor atrage atenţia în orice fel posibil. Se adoră când se uită în oglindă, aşteaptă ca oamenii să aplaude când intră într-o cameră şi ar pune pe pereţi postere cu ei.
Nu e de mirare că un nativ din zodia Leu va dori un vin care să fie puternic şi unic în felul său, care să ofere demnitate şi putere.
Cabernetul Sauvignon din gama Hermeziu este vinul Leilor, un vin care se asociază cu fripturi în sânge, cu vânat, dar şi cu ciocolată. Cabernet Sauvignon este soiul din care se obţin cele mai bune vinuri roşii superioare şi care permite vinului să îmbătrânească frumos.

Noi, oamenii, suntem piese de șah pe tabla Universului. Suntem ca boabele de struguri ce fac licorile divine să se înalţe în perfecţiune. Doar cei viteji și nobili sunt cei aleși să se apropie de măreţie.

Fecioară

22 august – 21 septembrie

Reprezentant al verii târzii, nativul Fecioară caută în primul rând stabilitate în toate domeniile vieţii. Nu-i place murdăria şi dezordinea, creează criterii, reguli şi principii după care să-şi organizeze viaţa. Deşi critici, mercantili şi analitici, cei născuţi în Fecioară sunt poate cei mai altruişti şi cei mai capabili să se pună în slujba celorlalţi.

Nativii în Fecioară dispun de o inteligenţă ieșită din comun și de o logică remarcabilă.
Fecioarele nu văd lumea în negru şi alb, ele o văd în nuanţe de curat şi murdar. Sunt de treabă pentru că vor spăla şi rufele tale, dar vor pune hainele în maşina de spălat sortate pe culori, materiale, în ordine alfabetică şi după numele producătorului.

Vinul nativilor din zodia fecioarei este Cabernetul Sauvignon rose din gama C’est Soir, un vin isteţ şi frumos, care formează trenduri în lumea rose-urilor, care a trecut peste toate regulile de jurizare, obţinând medalia de aur la CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN 2017, BORDEAUX, FRANŢA.

C’est soir, chintesenţa lichidă a razelor de soare la apus, te aduce ușor pe malul mării, aproape de valuri, în vacanţa anticipată cu plăcere, trăită cu bucurie și amintită cu nostalgie.

Balanţă

22 septembrie – 21 octombrie

Întruchiparea armoniei și echilibrului, nimeni nu vrea mai mult ca o Balanţă, să echilibreze totul. Nativii Balanţă sunt de regulǎ încântători, iar acest fapt se datoreazǎ privilegiului de a o avea pe Venus drept planetă guvernatoare. Balanţele privesc totul din cel puţin două unghiuri și iubesc foarte mult arta și frumosul. Balanţa este diplomată, amabilă, sociabilă şi prietenoasă. Are un dezvoltat simţ de fair-play, încât nu va răni niciodată pe nimeni, ci va încerca să împace pe toată lumea.

Cu toate astea, Balanţa este bipolară pentru că nu poate să ia o decizie singură şi de regulă îşi consultă terapeutul sau ghidul TV. Îmbată o Balanţă şi tot va fi capabilă să-ţi explice care e diferenţa între cafe latte şi cafe au lait.

Pentru că Balanţa are întotdeauna nevoie de ambele feţe ale monedei, vinul preferat este un cupaj: Scrisori 1 – Chardonnay şi Sauvignon Blanc, un vin cu arome complexe, care balansează perfect tradiţionalismul Sauvignonului Blanc cu spiritul libertin şi aristocrat al Chardonnay-ului.

Te poftesc, dragă prietene, a gusta vinurile aceste, autoritare ca un boier de ţară moldav, cu deprinderi patriarhale, totdeauna vesel şi mulţumit că anul a fost bun, necunoscând patimile oraşelor şi intrigile ambiţiei. Sănătate!

Scorpion

22 octombrie – 21 noiembrie

Scorpionii sunt penetranţi și incisivi, magnetici și paradoxali. Ei sunt guvernaţi de două planete puternice, Pluton și Marte, motiv pentru care pot fi războinici și foarte tenace. Ei nu renunţă la scopurile și planurile lor, oricâte obstacole ar întâlni în cale. Nimic nu pare să-i intimideze, păstrându-și cumpătul și mimica impenetrabilă în orice condiţii.

Mulţi Scorpioni au găsit multe modalităţi prin care pot fuma în timp ce fac duş. Cea mai mare teamă a lor este să nu fie răpiţi de extratereştri sau să fie victimele unei conspiraţii guvernamentale.

Pentru Scorpion nu este nimic mai potrivit ca o Fetească Albă din gama Vladomira – un vin tradiţional, ambiţios şi paradoxal pentru că deşi are un gust crocant şi o aciditate bună, este totuşi foarte plăcut, relaxat şi un tonic.

Gusturi ce se păstrează de milenii în memoria subconștientă a fiecărui român, ca simboluri ale bucuriei, sincerităţii și prieteniei. Vinuri fine din soiuri românești, cu gust tradiţional și amprentă locală.

Săgetator

22 noiembrie – 21 decembrie

Nativii Săgetător sunt de regulă optimiști, generoși, joviali și plini de vitalitate. Se repliază rapid după un eșec și găsesc mereu resursele interioare necesare pentru a merge mai departe. Sunt acuzaţi deseori de nerealism și chiar de naivitate, tocmai datorită optimismului pe care îl manifestă, chiar și în situaţiile de criză.
Săgetătorul întruchipează laolaltă ghidul, teologul, profesorul, dar și studentul, filozoful și nomadul. El caută să înţeleagă și pentru asta caută în permanenţă și atrage schimbări dese în viaţa lui.

Nativii din această zodie sunt aventurieri înnăscuţi: nu se sfiesc să omoare păianjeni cu mâinile goale şi nici să meargă la baie în mijlocul nopţii pe întuneric.

Pentru că Săgetatorul este din fire un păcătos al răzvrătirii şi optimismului, sufletul oricărei petreceri şi căutător de certitudini, vinul său întruchipează patosul – Fetească Regală din gama Păcatele Tinereţii – un vin cu aromă puternic florală şi gust plăcut de fructe cu pulpă, bine asociat cu brânzeturi cu mucegai și aromate, deserturi ușoare cu brânză sau cremă, cocktail de fructe.

Absurditatea tinereţii stă între insomnia spiritului și puţinul realităţii, exact ca într-o reprezentaţie dramatică.