SPUMANT, ELEGANT, CHARMA(N)T – IV – 10 Motive pentru a consuma spumant

Autor: Vrăjescu

Spumantul de obicei în România este strâns legat de festivități (trecerea anilor, aniversări, nunți, botezuri etc).

Haideți să facem mai des o sărbătoare, o sărbătoare a amintirilor, o sărbătoare a weekendului, să desfacem un spumant premergător cinei sau prânzului, să folosim versatilitatea lui în asocierele culinare.

DE CE? IATĂ 10 MOTIVE:

1. Efectul asupra sănătății – vinul medicament

Spumantul este un produs făcut exclusiv din struguri! Efectele asupra sănătății sunt multiple la un consum moderat.

2. Are puține calorii, deci nu îngrașă – vinul aliment

Este un produs dietetic? Da, consumat în forma brut, în cantități moderate, are numai 80 de calorii într-un pahar (250 ml).

3. Cocktail@Bubbles

Spumantele pot fi baze de long drink sau drink; faimos ar fi “Champagne cocktail” sau încercati cocktailurile cu fructe.

4. Îmbunătățește memoria spațială

Cu siguranță nu că dacă bem spumant ne vom aminti fizica quantică, formule complexe, dar cu siguranță îmbunătățește capacitatea de memorare care după 40 ani intra în declin.

5. Plăcerea începe imediat – POC/POC

Chiar daca e considerat nepoliticos, sunetul dopului declanșează în minte bucurii nebănuite, schimbă pe loc starea de spirit, zgomotul bulelor care încearcă să iasă, spuma de la suprafață, perlage-ul sunt actorii unei zile/seri perfecte, emoțiile vin de la deschiderea sticlei.

6. Ușor de asociat

Spumantele sunt ușor de acompaniat în gastronomie, la aproape orice fel de mâncare, sofisticată sau nu, de la carne la pește, brânzeturi proaspete, risotto sau paste. Lumea spumantelor este vastă, cu soluții infinite ușor de asociat, indiferent de culoare alb/roze/roșu, monospeaje sau cupaje, aromate sau nu.

7. Alternative mai ieftine

Frizzante, petiant, charmat, metoda tradițională, lumea spumantelor oferă alternative pentru toate buzunarele, bugetele.

8. Primul vin

Primul vin, pentru un necunoscător, pentru un new entry este cel mai simplu și eficace vin, empatic și simpatic, ușor de băut, creează repede bună dispoziție, iar bulele fac ca parfumul vinului să fie repede absorbite.

9. Investiție

Pot fi colecționate, vinurile vechi pot fi considerate o investiție, achizițiile selecționate de spumante (șampanie) ar putea ca într-o zi să vă aducă profit major.

10. Romantic, elegant, charmant

Hai s-o spunem, să deschizi o sticlă de vin spumant e romantic, este un act de eleganță și finețe.

Somelier Daniel Vrănescu