Răvaşe
Fetească Neagră Rose
Demisec

Îți ofer acest Răvaș, cu dragoste și prietenie pură, să îți amintească cu savoare momente de întâlniri amicale și prețioase bucurii.


Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 140 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, la sfârşitul lunii octombrie


Vinificaţie:

  • desciorchinare fără zdrobire, separare must ravac fără presare, decantare must și prelucrare în tehnologie de vin alb, fermentație alcoolică la 16 °C

Maturare: în recipiente inox, pentru 3 luni

Degustare:

  • culoare roz intens
  • aromă florală, gust plăcut de căpșune, demisec cu o aciditate susținută ceea ce îi conferă prospețime

Asociere culinară: preparate din carne roșie ușoară - rață, gâscă, brânză cu arome și mucegaiuri, deserturi ușoare din ciocolată albă, millefoglie cu creme ușoare, ideal cu fructe.

 

Temperatura de consum: 10 - 12 °C

Păstrare şi consum: se consumă tânăr, dar se poate și păstra 1-2 ani

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN