Răvaşe
Fetească Neagră
Demisec

Îți ofer acest Răvaș, cu dragoste și prietenie pură, să îți amintească cu savoare momente de întâlniri amicale și prețioase bucurii.
Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 140 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, la sfârşitul lunii octombrie
Vinificaţie:
- desciorchinarea strugurilor, fermentaţie tradiţională pentru 7 - 8 zile la 25 – 28°C, urmată de fermentaţie malolactică
Maturare: în vase de inox
Afinament: după îmbuteliere, în vederea unei bune complexări a structurii senzoriale se păstrează în butelii, circa 3-4 luni, înainte de comercializare
Degustare:
- culoare roşu, lucios
- aromă intensă, plăcută, cu note fructate şi note de vanilie, cafea, prună afumată, ciocolată
- gust - structură medie, elegant, echilibrat, taninuri moi, persistenţă bună
Asociere culinară: preparate pe bază de carne roşie şi brânzeturi maturate
Temperatura de consum: 17 - 18 °C
Păstrare şi consum: sticlele în poziţie culcată în depozit climatizat la 15 - 17 °C
Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml