Răvaşe
Chardonnay
Demisec

Îți ofer acest Răvaș, cu dragoste și prietenie pură, să îți amintească cu savoare momente de întâlniri amicale și prețioase bucurii.
Soiul: Chardonnay
Clasificare: DOC – CMD
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 140 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în prima parte a lunii septembrie
Vinificaţie:
- presare menajantă cu presa pneumatică cu membrană
- separare must ravac aprox. 65%
- fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la 16 - 17°C
Maturare: la temperatură controlată în recipienţi de inox, pe depozit de drojdii fine, pentru 3 - 4 luni
Degustare:
- culoare galben-pai cu nuanţe verzui
- aromă intensă, fresh, bogată în note florale, note de grapefruit, caise, citrice şi note olfactive speciale
- gust caracteristic de unt proaspăt, aciditate susţinută, persistenţă foarte bună în retrogust
Asociere culinară: ideal cu platouri lejere, cu peşte gras sau carne de porc
Temperatura de consum: 10 - 12 °C
Păstrare şi consum: 2 ani de la producere
Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml