SHOP ONLINE

Fetească Neagră Rosé
Sec

Hermeziu
Fetească Neagră Rozé
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltarea manuală, la maturitate deplină, în prima decadă a lunii septembrie

Vinificaţie:

  • Macerarea scurtă în presă, separarea rapidă a mustului, mustul se păstrează în cisterne izoterme, la temperatura de 2-3 grade C, timp de o săptămână, apoi are loc fermentarea mustului la 15-16 grade C

Maturare: la temperatură controlată de 10-12 °C, în rezervoare de inox, pentru o perioadă de 3 luni

 

Degustare:

  • culoare roz-somon, cu nuanțe deschise
  • aromă proaspătă, fructată, cu nuanțe de căpșuni, zmeură
  • gust plăcut, proaspăt, susținut de o aciditate plăcută, presistență foarte bună

Asociere culinară: paste, pește, sushimi, fructe de mare

 

Concentraţia alcoolică: 12,9%

Temperatura de consum: 8 - 10 °C

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml