SHOP ONLINE

Feteasca Albă
Sec

Hermeziu
Traminer
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Traminer
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 140 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: manuală, la maturitate deplină, în prima decadă a lunii septembrie

Vinificaţie:

  • separarare must ravac cca 65 %, fermentația alcoolică controlată la 15°C, menținere pe depozit de drojdii fine cca 4 luni

Degustare:

  • culoare alb-verzui, strălucitoare
  • aromă proaspătă, florală, fân cosit
  • gust crocant, plăcut, intensitate și structură bune, persistență bună, aciditate foarte bună

Asociere culinară: asociere perfectă cu preparate cu grăsime sau cu tendință dulce, datorate acidității și caracterului tonic din postgust. Recomandăm produse din pește sau pui, reușită asocierea cu saramură de pește.

 

 

Temperatura de consum: 10 - 12 °C

Păstrare şi consum: se poate păstra 3-4 ani în condiții optime

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml