6 vinuri pe care să le savurezi în vacanța Sărbătorilor de Paște

Autor: admin

Paștele este o perioadă minunată a anului, copacii încep să înflorească după o iarnă lungă, păsările cântă și suntem binecuvântați cu câteva ore in plus de lumină.

Să fim serioși, totuși motivul pentru care iubim atât de mult Paștele nu este din cauza vremii sau a ouălelor vopsite sau de ciocolată, ci datorită celor câteva zile libere de care cei mai mulță dintre noi ne vom bucura în liniște și pace sufletească.

Iată selecția noastră cu cele mai bune 6 vinuri de savurat în vacanța Sărbătorilor de Paște:

 

1. Inhibitorul de ciocolată – Nu vă petreceți întreaga vacanță mâncând toate ouăle de ciocolată ale copiilor, alegeți propriul alint! Scrisori Cuvee Roșu (Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon) este vinul perfect pentru carne roșie la tigaie sau la cuptor, cu mirodenii și vegetale, preparate din miel, sarmale, mezeluri fine și brânzeturi afumate sau maturate. După ce îl veți gusta veți ști de ce ciocolata trebuie să rămână a copiilor!

 

2. O treime de nutrițieRăvașe – Chardonnay – nu doar un vin, ci unul din cele mai populare vinuri albe din lume, care nu te învață să vorbești franceza, dar te ajută să înțelegi „sfânta treime a nutriției” franțuzești (vinul, brânza și pâinea). Cu aromă intensă, fresh, bogată în note florale, note de grapefruit, caise, citrice şi note olfactive speciale, nu poate fi decât o bucurie pe masa de Paște!

 

3. Gustul primăveriiVladomira – Fetească albă. Un vin cu gust de primăvară, aromă proaspătă, florală, de fân cosit. Un vin de-a dreptul glorios, indiferent daca e o productie de 2019 sau 2018. Premiat a fost în ambele variante, cel de 2019 la Mundus Vini cu medalie de aur, iar cel din 2018 la Decanter cu medalie de bronz.

 

4. Relaxare cu buleThrubilo – spumant brut natur – în topul vânzărilor noastre în această perioadă. Acest spumant este metoda perfectă să te simți răsfățat/ă ca într-un SPA de 5 stele, fără să fie nevoie să spargi o bancă.

 

5. Pauza roz de dietăC’est soir – Busuioacă de Bohotin demidulce – Dacă pauza de Paște pentru dieta ta se bazează pe cozonac, acesta este vinul recomandat! Nu dezamăgește niciodată, menține o bună stare de spirit și încântă cu aroma de petale de trandafir. Medaliat la Mundus Vini în 2020 și la Vinalies Internationales, Berliner Trophy și Vinvest în 2019.

 

6. Carisma la paharHermeziu – Riesling de Rhin – un vin care știe să se facă plăcut de la prima “întâlnire“ și te va fermeca instantaneu cu aroma sa echilibrată și florală. Nu ai nevoie de specialist ăn ale degustărilor, savurează-l oricând, în oricare din camerele casei tale, ca doar #stamacasa, nu?

 

Magazinele noastre sunt deschise în perioada Sărbătorilor de Paște conform programului, dar online, pentru livrări acasă, ne găsiți oricând AICI.