Vladomira
Fetească Regală
Sec

 VLADOMIRA

Fetească Regală

 

Soiul: Fetească Regală
Clasificare: DOC – CMD

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: manuală, la maturitate deplină, în a treia decadă din luna septembrie


Vinificaţie:

  • macerare prefermentativă la rece
  • separare ravac cca 68%
  • fermentare alcoolică controlată la temperatura de 15°C
  • păstrare pe depozitul de drojdii fine 3 luni

Maturare: păstrare în recipienți de inox pentru 4 luni

 

Degustare:

  • culoare galben pai cu nuanțe verzui
  • aromă intensă florală, proaspătă
  • gust plăcut, intens, fructat, persistență bună

Asociere culinară: Însoțește perfect preparate cu o onctuozitate pronunțată, salate, brânzeturi aperitive, produse de patiserie - merdenele, produse din curcan sau pui alături de garnituri cu o notă aromatică persistentă. De încercat alături de ostropel de pui.

 

Temperatura de consum: 10 - 12 °C

Păstrare şi consum: 2-3 ani

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN