Vladomira
Fetească Regală
Sec

VLADOMIRA
Fetească Regală
Soiul: Fetească Regală
Clasificare: DOC – CMD
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: manuală, la maturitate deplină, în a treia decadă din luna septembrie
Vinificaţie:
- macerare prefermentativă la rece
- separare ravac cca 68%
- fermentare alcoolică controlată la temperatura de 15°C
- păstrare pe depozitul de drojdii fine 3 luni
Maturare: păstrare în recipienți de inox pentru 4 luni
Degustare:
- culoare galben pai cu nuanțe verzui
- aromă intensă florală, proaspătă
- gust plăcut, intens, fructat, persistență bună
Asociere culinară: Însoțește perfect preparate cu o onctuozitate pronunțată, salate, brânzeturi aperitive, produse de patiserie - merdenele, produse din curcan sau pui alături de garnituri cu o notă aromatică persistentă. De încercat alături de ostropel de pui.
Temperatura de consum: 10 - 12 °C
Păstrare şi consum: 2-3 ani
Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml