Vladomira
Fetească Neagră
Sec

 VLADOMIRA

Fetească Neagră

 

Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: manuală, la maturitate fenolică, în prima decadă din luna octombrie


Vinificaţie: macerare fermentare pentru 9 zile la temperatura de 22-25 °C, macerare post fermentativă pentru o săptămână

Maturare:în recipienți de inox

 

Degustare: culoare roșu intens

Asociere culinară: Agilă, versatilă cu alcool moderat se potrivește bine cu farfurii cu salamuri la aperitiv, miel și porc în orice formă gastro, felul doi ușor spre gras ca și tocănițe, ciulama, unde ajută prospețimea și aciditatea. De încercat cu saslic (frigărui din carne și legume fripte în tigaie) sau mâncărică țărănească.

 

Temperatura de consum: 17 - 18 °C

Păstrare şi consum: 5-6 ani

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN