Traminer
Sec

Hermeziu
Traminer
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Traminer
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în a doua decadă a lunii octombrie


Vinificaţie:

  • desciorchinare, macerare scurtă la temperatură scăzută, presare menajantă
  • separarea ravacului în proporţie de 58%
  • fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la 17°C

Maturare: în recipienţi de inox, la temperatură controlată, pentru 4 luni, pentru favorizarea limpezirii naturale

Degustare:

  • culoare alb-verzui deschis, limpede
  • aromă elegantă, tipică, caracterizată de note de roze
  • gust plăcut, elegant, fin, cu aciditate temperată şi uşoară amăreală în postgust

Asociere culinară: salate, peşte uşor gras, deserturi

 

Temperatura de consum: 8 - 10 °C

Păstrare şi consum: se consumă tânăr, dar se poate şi păstra 2 - 3 ani

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN

HERMEZIU Traminer