Thrubilo
Brut Natur

Vin spumant cu gust proaspăt și vioi

Zona de producere: Podgoria Iași
Soiul: Chardonnay (100%)
Altitudine și expoziție: 140 m deasupra nivelului mării, expoziție sud, sud-estică
Tipologia solului: argilos, cernoziom cambic


Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: manuală, la sfârșitul lunii august


Vinificaţie:

  • prima fermentație: în rezervoare de inox, pentru trei luni, la temperatura de 17 °C
  • cea de a doua fermentare are loc în autoclave, unde s-a păstrat trei luni, înainte de îmbuteliere (metoda Charmat scurtă), apoi își continuă maturarea la sticlă

Producția: 10.000 kg/ha

 

Degustare:

  • culoare galben-pai clar, cu reflexe verzui
  • aromă discretă, fructată, iar în retrogust cu note de citrice
  • gust echilibrat, ce amintește de mere verzi, foarte cremos

Asociere culinară: adaptat pentru diverse ocazii, de la clasicul aperitiv, la un pahar cu prietenii, se asociază foarte bine cu primele platouri și cu pește

 

Temperatura de consum și păstrare: 6 - 8 °C, în pahare flute, se răcește treptat butelia de spumant, fără a fi supusă la variații mari de temperatură. Nu se păstrează pe o perioadă mare de timp în frigider.

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN