Scrisori 3
Sec

Fetească Neagră & Cabernet Sauvignon

Mă învoiesc, dragă prietene, cu ideea că, dacă vrei să trăieşti bine şi să ai ticnă, să te sileşti a fi întotdeauna la mijloc de masă şi la colt de ţară. Numai bine!

 

Soiul: Fetească Neagră (55%) + Cabernet Sauvignon (45%)
Clasificare: DOC – CMD

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală la maturitate deplină


Vinificaţie: obținute ca vinuri monovarietale și ulterior în urma unei selecții riguroase a microcupajelor efectuate s-au ales variantele optime de cupajare

Maturare: în recipienți de inox, pentru 12 luni

 

Degustare: culoare roșu rubiniu intens strălucitor, aromă intensă și elegantă, caracteristică cu fructe de pădure - coacăze și cireșe ușor mature

Asociere culinară: carne roșie în vin sau la cuptor cu mirodenii și vegetale, preparate din miel, sarmale, mezeluri fine și brânzeturi afumate sau maturate

 

Temperatura de consum: 17 °C

Păstrare şi consum: în spații climatizate pentru 4 - 5 ani

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN