Sauvignon Blanc
Sec

Hermeziu
Sauvignon Blanc
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Sauvignon blanc
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în a treia decadă a lunii septembrie


Vinificaţie:

  • macerare la rece, presare menajantă cu presă pneumatică cu membrană
  • se utilizează doar mustul ravac, în cantitate de cca 58%
  • fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la temperaturi scăzute de 14 - 16 °C

Maturare: la temperatură controlată în recipienţi de inox, timp de 3 - 4 luni, pentru a favoriza limpezirea naturală a vinului

Degustare:

  • culoare galben-pai cu nuanţe verzui
  • aromă caracteristică elegantă, cu note tipice de grapefruit, fructul pasiunii, lămâie verde,
  • gust plăcut, fructat, persistenţă foarte bună, aciditate blândă

Asociere culinară: adaptat la supe, salate, preparate din carne albă

 

Temperatura de consum: 10 - 12 °C

Păstrare şi consum: se consumă tânăr, dar poate fi păstrat pentru 2 - 3 ani

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

 

DOWNLOAD Fişă vin

Hermeziu Sauvignon Blanc