Riesling de Rhin
Sec

Hermeziu
Riesling de Rhin
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Riesling de Rhin
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală la maturitate deplină la finalul lunii septembrie


Vinificaţie:

  • desciorchinare, separare must ravac
  • presare menajantă cu presă pneumatică cu membrană
  • fermentația alcoolică controlată la temperatura de 16 °C

Maturare: în recipiente de inox, pentru o perioadă de 4 luni, la temperatură controlată

 

Degustare:

  • culoare alb verzui, aromă florală,
  • gust plăcut echilibrat, intens, aciditate ridicată ceea ce îi conferă prospețime

Asociere culinară: Excelent în asocierea cu pește și fructe de mare datorată notelor minerale și acidității care completează aroma iodată a peștelui. Asocieri excelente cu carne albă, brânză de capră.

 

Temperatura de consum: 10 - 12 °C

Păstrare şi consum: se consumă tânăr, dar poate fi păstrat pentru 2 - 3 ani

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN

HERMEZIU Riesling de Rhin