Păcatele tinereţii
Fetească neagră
Sec

Tinereţea ne aruncă în viaţă cu atâta înflăcărare şi nesocotinţă, încât experienţa nu va putea înlocui niciodată timpul şi vinul bun.


Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, la sfârşitul lunii octombrie


Vinificaţie:

  • desciorchinarea strugurilor, fermentaţie tradiţională pentru 7 - 8 zile la 25 – 28°C, urmată de fermentaţie malolactică

Maturare: în vase de inox

Afinament: după îmbuteliere, în vederea unei bune complexări a structurii senzoriale se păstrează în butelii, circa 3-4 luni, înainte de comercializare

Degustare:

  • culoare roşu, lucios
  • aromă intensă, plăcută, cu note fructate şi note de vanilie, cafea, prună afumată, ciocolată
  • gust - structură medie, elegant, echilibrat, taninuri moi, persistenţă bună

Asociere culinară: preparate pe bază de carne roşie şi brânzeturi maturate

 

Temperatura de consum: 17 - 18 °C

Păstrare şi consum: sticlele în poziţie culcată în depozit climatizat la 15 - 17 °C

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN