Păcatele tinereţii
Fetească Neagră Rose
Demisec

Fragmentăm mereu timpul, ca să treacă mai repede, dar el se revarsă continuu, cu arome de vin tânăr, peste aspirațiile, putințele și înfumurarea noastră.


Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, la sfârşitul lunii octombrie


Vinificaţie:

  • desciorchinare fără zdrobire, separare must ravac fără presare, decantare must și prelucrare în tehnologie de vin alb, fermentație alcoolică la 16 °C

Maturare: în recipiente inox, pentru 3 luni

Degustare:

  • culoare roz intens
  • aromă florală, gust plăcut de căpșune, demisec cu o aciditate susținută ceea ce îi conferă prospețime

Asociere culinară: preparate din carne roșie ușoară - rață, gâscă, brânză cu arome și mucegaiuri, deserturi ușoare din ciocolată albă, millefoglie cu creme ușoare, ideal cu fructe.

 

Temperatura de consum: 10 - 12 °C

Păstrare şi consum: se consumă tânăr, dar se poate și păstra 1-2 ani

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN