Muscat Ottonel
Sec

Hermeziu
Muscat Ottonel
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Muscat Ottonel
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală la maturitate deplină, în a doua decadă a lunii septembrie


Vinificaţie:

  • macerare prefermentativă, la rece, de scurtă durată, a mustuielii, urmată de scurgerea şi separarea mustului ravac
  • presare menajantă cu presa pneumatică cu membrană

Maturare: în recipiente de inox, la temperatură controlată, pentru o perioadă de 3 - 4 luni

Degustare:

  • culoare alb-gălbui cu nuanţe verzui
  • aromă intensă caracteristică soiului, florală
  • gust plăcut, echilibrat, delicat

Asociere culinară: preparate din carne albă, antreuri mai uşoare, supe creme, garnituri uşor aromatizate, plăcinte, la desert

 

Temperatura de consum: 8 - 10 °C

Păstrare şi consum: între 2 - 3 ani de la producere

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN

HERMEZIU Muscat Ottonel