Fetească Neagră
Sec

Hermeziu
Fetească Neagră
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, la sfârşitul lunii octombrie


Vinificaţie:

  • desciorchinarea strugurilor, macerare tradiţională pentru 7 - 8 zile la 25 – 28°C, urmată de fermentaţie malolactică

Maturare: în prezenţa lemnului de stejar pentru 4 luni

Afinament: după îmbuteliere, în vederea unei bune complexări a structurii senzoriale se păstrează în butelii, circa 3-4 luni, înainte de comercializare

Degustare:

  • culoare roşu-rubiniu, lucios
  • aromă intensă, cu note fructate, note de vanilie, cafea
  • gust - structură medie, elegant, taninuri moi, persistenţă bună

Asociere culinară: preparate pe bază de carne roşie şi brânzeturi maturate

 

Temperatura de consum: 17 - 18 °C

Mod de conservare: sticlele în poziţie culcată în depozit climatizat la 15 - 17 °C

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN

HERMEZIU Fetească Neagră