Chardonnay
Sec

Hermeziu
Chardonnay
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Chardonnay
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în prima parte a lunii septembrie


Vinificaţie:

  • presare menajantă cu presa pneumatică cu membrană
  • separare must ravac aprox. 62%
  • fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la 17°C

Maturare: la temperatură controlată în recipienţi de inox, pe depozit de drojdii fine, pentru 3 - 4 luni

Degustare:

  • culoare galben-pai cu nuanţe verzui
  • aromă intensă, bogată în note florale, note olfactive speciale
  • gust caracteristic de unt proaspăt, aciditate susţinută, persistenţă foarte bună în retrogust

Asociere culinară: ideal cu platouri lejere, cu peşte gras sau carne de porc

 

Temperatura de consum: 10 - 12 °C

Păstrare şi consum: între 2 - 3 ani de la producere

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN

HERMEZIU Chardonnay