Cabernet Sauvignon
Sec

Hermeziu
Cabernet Sauvignon
Sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Cabernet Sauvignon
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltare manuală la maturitate fenolică, în prima decadă a lunii octombrie


Vinificaţie:

  • desciorchinare - zdrobire
  • macerare și fermentație alcoolică pentru 8-9 zile la temperatură de 25°C
  • fermentație malolactică

Maturare: în recipiente de inox pentru 1 an

Degustare:

  • culoare roșu rubiniu intens strălucitor
  • aromă intensă și elegantă, caracteristică cu fructe de pădure și cireșe
  • gustul - sec, textura consistentă, complex cu tanini tineri și post gust de lungă durată

Asociere culinară: carne roșie, fripturi sau grătar în sânge, vită/ porc/vânat, mâncăruri grase, gâscă, piept de rață, miel, paste cu sos, brânzeturi mature, mâncăruri cu sos concentrat de tomate și ciocolată

 

Temperatura de consum: 17 - 18 °C

Păstrare şi consum: păstrare în spații climatizate în poziție culcată

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN

HERMEZIU Cabernet Sauvignon