C’est soir
Fetească Neagră Rose
Sec

Fetească Neagră Rose

sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: manuală, la maturitate deplină, la începutul lunii octombrie

Vinificaţie:

  • macerarea prefermentativă a mustuielii, extragerea rapidă a mustului, fără presare, urmată de prelucrarea acestuia după tehnologia de vinificare în alb

Maturare: la temperatură controlată de 10-12°C, în rezervoare de inox, pentru o perioadă de 3 luni

Degustare:

  • culoare roz intens cu nuanțe de cireșe
  • aromă intensă, fructată, cu nuanțe de fructe roșii - cireșe, vișine
  • gust plăcut, intens, susținut de o aciditate bună, persistență bună

Asociere culinară: biftec tartar, preparate din carne albă - curcan, pui și carne roșie, ușoară - rață, gâscă

 

Temperatura de consum: 8 - 10°C

Păstrare și consum: se consumă ca vin tânăr

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN