C’est soir
Cabernet Sauvignon Rose
Sec

Cabernet Sauvignon Rose

sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari

Soiul: Cabernet Sauvignon
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: recoltarea manuală, la maturitate deplină, la începutul lunii octombrie

Vinificaţie:

  • macerarea prefermentativă a mustuielii, extragerea rapidă a mustului, fără presare, urmată de prelucrarea acestuia după tehnologia de vinificare în alb

Maturare: la temperatură controlată de 10-12 °C, în rezervoare de inox, pentru o perioadă de 3 luni

Degustare:

  • culoare roz-somon, cu nuanțe deschise
  • aromă proaspătă, fructată, cu nuanțe de căpșuni, zmeură
  • gust plăcut, fresh, susținut de o aciditate plăcută, persistență foarte bună

Asociere culinară: carpaccio de somon, salate cu fructe de mare, brânzeturi tinere cu ierburi aromate și mucegaiuri

 

Temperatura de consum: 7 - 8 °C

Păstrare și consum: se consumă ca vin tânăr

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN