C’est soir
Busuioacă de Bohotin
Sec

Busuioacă de Bohotin

sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari

Soiul: Busuioacă de Bohotin
Clasificare: DOC – CMD


Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate


Recoltare: manuală, la maturitate deplină, în a doua parte a lunii septembrie

Vinificaţie:

  • macerarea mustuielii la temperatură scăzută, urmată de presare menajantă
  • separarea fracțiunilor de la presare, se extrage cca 60 % must ravac
  • fermentația alcoolică se desfășoară la 17 °C, timp de două săptămâni

Maturare: la temperatură controlată de 10-12 °C, în rezervoare de inox, pentru o perioadă de 3 luni

Degustare:

  • culoare roz deschis, foiță de ceapă
  • aromă intensă, florală - petale de trandafir
  • gust plăcut, intens, persistență bună

Asociere culinară: brânzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rață, risotto cu fructe de mare, preparate cu ficat de pui și rață

 

Temperatura de consum: 7 - 8 °C

Păstrare și consum: se consumă ca vin tânăr

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

 

DOWNLOAD FIȘĂ VIN